Достапни линкови

Србија добила над 7 милиони долари помош од ОН


ОН од јуни до декември оваа година на Србија и доделиле помош од 7,45 милиони долари за решавање на бегалската криза. ОН најавија дека за следната година предложено е да се издвојат уште 45 милиони долари за таа цел. Шефот на Високиот комесаријат на ОН за бегалци УНХЦР во Србија, Ханс Шодер изјави денеска дека во план е помош и за Грција, Македонија, Хрватска, Унгарија, Словенија и Турција за потребите на мигрантите и бегалците во 2016 година.

XS
SM
MD
LG