Достапни линкови

Пад на цените на нафтата во светот


Цените на нафтата го достигнаа најниското ниво од глобалната рецесија во февруари 2009 година. Тие се движат од над 37 до 40 долари за барел. Според трговците, тоа било поради неуспехот на Организацијата на земјите извознички на нафта да постигне договор за намалување на производството на нафта. Моментално се пумпаат 32 милиона барели нафта дневно или 2 милиона повеќе од она што како цел го има поставено оваа организација.

XS
SM
MD
LG