Достапни линкови

Грчката полиција ја расчистува границата од мигранти


Грчката полиција се обидува да го исчисти пограничниот регион од сите економски мигранти кои чекаат да влезат на македонска територија. Неколку од мигрантите се полесни повредени во судирите со полицијата. На грчко-македонската граница последниве два дена се интензивираа судирите со економските мигранти кои секојдневно се обидуваат да ја заобиколат металната ограда и да влезат во Македонија за да го продолжат патот кон ЕУ.

Еден мигрнт, најверојатно од Мароко претходно почина од струен удар на грчката граница Идомени. Во Македонија се пропуштаат само бегалци од Авганистан, Ирак и Сирија.

XS
SM
MD
LG