Достапни линкови

Бан Ки Мун: неприфатлива селекцијата на азилантите


Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун изрази загриженост поради неодамнешната одлука на балканските земји да ги затворат границите за економските мигранти. Според него, селекцијата на барателите на азил врз национална основа ги нарушува правата на тие луѓе. Тој повика на солидарност и заедничка одговорност и подобрување на условите за мигрантите.

XS
SM
MD
LG