Достапни линкови

Британија ќе инвестира во одбраната и безбедноста


Британските власти соопштија дека ќе ги зголемат инвестициите во одбраната и безбедноста како одговор на зголеменото ниво на закани, но исто така ќе го намалат цивилниот персонал на министерството за одбрана. Според властите, персоналот ќе биде скратен за 30 отсто, а дел од имотот на министерството за одбрана ќе биде продаден со цел да се обезбедат пари за остварување на безбедносните и одбранбени планови во наредните години.

Властите наведоа и дела околу 10 илјади војници се на готовс да и асистираат на полицијата во случај на значаен терористички напад. Патничките авиони, како што наведуваат остануваат примарна цел за некои терористички групи.

XS
SM
MD
LG