Достапни линкови

Реконструкцијата во Авганистан зафатена со корупција


Џон Сопко

Главниот инспектор на американските градежни напори во Авганистан Џон Сопко изјави дека тие биле обременети со слабо планирање, непотребни трошоци и хронична корупција. „Корупцијата го поткопува секое наше настојување во Авганистан“, рече тој. Претходно беше соопштено дека американската војска искористила 43 милиони долари од даночните обврзници за станица за снабдување со гас во северен Авганистан која би требало да чини само 500 илјади долари.

XS
SM
MD
LG