Достапни линкови

ХРВ бара да прекинат злоупотребите на Авганистанците


Хјуман Рајтс Воч ги повика пакистанските власти да преземат мерки со кои ќе се стави крај на неконтролирано полициско малтретирање, закани и насилство против Авганистанците во земјата. Околу 1,5 милиони регистрирани авганистански бегалци и милион недокументирани Авганистанци се проценува дека живеат во Пакистан. Во извештајот од организацијата е наведено дека срамниот третман на Авганистанците од страна на полицијата бара итен одговор од пакистанските власти.

XS
SM
MD
LG