Достапни линкови

Авганистан ќе стане членка на Светската трговска организација


Авганистанските власти се согласиле на условите со кои земјата ќе стане членка на Светската трговска организација. Условите биле договорени на денешната средба во Женева меѓу претставници на Авганистан и на организацијата. Авганистан ќе стане членка 30 дена по ратификување на договорот со организацијата. Крајниот рок за ратификување на договорот е 30 јуни наредната година.

XS
SM
MD
LG