Достапни линкови

Беата Шидло, нов премиер на Полска


Беата Шидло

Полската конзервативна Партија на Законот и правдата ја формираше новата влада, која ќе биде предводена од премиерката Беата Шидло. Лидерот на партијата, Јарослав Качински изјави дека Шидло ќе ја извршува функцијата според очекувањата. Шидло го именуваше Витолд Вашчковски за министер за надворешни работи, а Антони Мациеревич за министер за одбрана. Партијата победи на парламентарните избори кои се одржаа на 25 октомври.

XS
SM
MD
LG