Достапни линкови

Казахстанската валута продолжува да паѓа


Казахстанската валута тенге продолжува да паѓа, при што го достигна најниското ниво на вредност во однос на доларот. Валутата забележала пад од 3 проценти во однос на доларот. Валутата загуби околу третина од својата вредност кога во август беше воведен флуктуирачки курс по падот на цените на нафтата и девалвациите во Русија и Кина, кои се најголемите трговски партнери на Казахстан.

XS
SM
MD
LG