Достапни линкови

Путин ги поддржува руските медиуми во странство


Рускиот претседател Владимир Путин

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека власта ќе продолжи да ги поддржува медиумите на руски јазик во странство кои објавуваат објективни и искрени информации за земјата и нејзините достигнувања. Според него, таквите информации помагаат да се зајакне меѓународната слика и влијание на Русија, како и да се елиминираат стереотипите и предрасудите за земјата. Тој ја даде изјавата за време на говорот во Светскиот конгрес на Русите кои живеат во странство.

XS
SM
MD
LG