Достапни линкови

Летонија ќе гради ограда на границата со Русија


Припадници на безбедносните сили на Латвија на границата со Русија.

Летонија ќе гради ограда долж границата со Русија, која изнесува 270 километри со цел да да ги спречи нелегалните мигранти да влезат во земјата. Министерството за внатрешни работи соошти дека оградата ќе покрие 90 километри од границата, а во некои делови ќе биде опремена и со високи техонолошки сензори.

Тоа е дел од проектот вреден 20 милиони евра за зајакнување на границата на Латвија со нејзиниот источен сосед. Околу 300 мигранти влегле во Летонија преку нелегален пат од Русија во оваа година.

XS
SM
MD
LG