Достапни линкови

Законот за специјално обвинителство на проверка пред Уставниот суд


Законот за специјално обвинителство е оспорен пред Уставниот суд, а иницијативата за проверка на уставноста на законот ја повел адвокат од Свети Николе кон крајот на минатиот месец, потврдиле од Уставниот суд за весникот Вест. До денеска седница за оваа точка не е закажана. Вчера и државниот обвинител Марко Зврлевски во име на сите обвинители побара да се оспори уставноста на законот со кој што е формирано специјалното обвинителство.

XS
SM
MD
LG