Достапни линкови

Групата на ИД уништи античка капија во Палмира


Генералниот директор на УНЕСКО, Ирина Бокова изјави дека милитантите на Исламската држава се ужаснати од историја и култура и оти научниците и организацијата ќе направат напори вршителите на злосторството да бидат изведени пред лицето на правдата. Сириските активисти велат дека милитантите на ИД уништиле капија во античкиот град Палмира стара 2000 години. Триумфалната капија беше една од најпознатите локации во градот Палмира, кој групата на ИД го зазеде во мај.

XS
SM
MD
LG