Достапни линкови

МВР-Издадени 1998 потврди на странски државјани


Мигранти на граничниот премин Табановце.

МВР соопшти дека од вчера во осум до денеска до осум часот на 1.998 странски државјани им се издадени потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија и Авганистан додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни до денеска издадени се потврди на вкупно 115.499 странски државјани.

XS
SM
MD
LG