Достапни линкови

Милановиќ-Не се плашиме од затворањето на унгарската граница


Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ

Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ изјави денеска дека Унгарците доколку ги затворат границите, ќе мора да пукаат врз луѓето за да ги спречат во намерите да ја преминат границата. Тој рече и дека не се плаши од затворање на унгарската граница. Милановиќ порача и дека ќе ја отворат онаа врата за која тие ќе одлучат, а засега е отворена таа на север. Но, како што наведе ќе бидат заштитени хрватските интереси и оти гледаат барем чекор напред.

XS
SM
MD
LG