Достапни линкови

Субвенции за туристи од Израел, Шпанија и Јужна Кореја


Владиниот комитетот за туризам на последната седница донесе одлука за проширување на листата на субвенционирани држави. Заменик министерот за економија, Христијан Делев изјави дека листата е проширена со Израел, Шпанија, Франција и Јужна Кореја. Како причина за одлуката го наведе интересот на тур-операторите кои побараа поголемо субвенционирање за да може да донесат поголем број туристи. Тој додава дека ќе бидат зголемени и субвенциите за некои од веќе наведените држави на списокот.

XS
SM
MD
LG