Достапни линкови

Средба на Иванов и Чавков за ситуацијата со мигрантите


Илустрација.

Претседателот Ѓорге Иванов и министерот за внатрешни работи Митко Чавков денеска одржаа средба за превенција и справување со ситуацијата со мигрантите во Македонија. Тие констатирале дека сите субјекти кои учествуваат во системот за управување со криза функционираат со зголемени активности и се соочуваат со недостиг на капацитети во материјална, кадровска, техничка опременост и превозни средства. Чавков информирал дека МВР побарало помош и асистенција од ЕУ во остварување на системот за превенција за дополнување на потребните капацитети.

XS
SM
MD
LG