Достапни линкови

ЕУ: 17 милиони евра за Западен Балкан за бегалците


Европската комисија денеска соопшти дека подготвува пакет од дополнителни 17 милиони евра за земјите од Западен Балкан кои се соочени со големиот прилив на бегалци. „Србија и Македонија се соочија со неочекуван прилив на бегалци што многу е оптоварена нивната инфраструктура. Приоритет е да се избегне ова да прерасне во нешто повеќе од краткорочна ситуација“ се вели во соопштението. Комисијата во соопштението вели дека на овие земји им е потребна поддршка и со совети за работа за сиректна помош и згрижување на бегалците.

XS
SM
MD
LG