Достапни линкови

Сириски бегалци и во Русија


Властите на руската република Кабардино Балкарија соопштија дека околу две илјади сиријци пристигнале и побарале азил. Повеќето од бегалците биле сириски Киркашијци чии предци порано живееле на Кавказот. Според локалните власти, Русија би можела да прими околу 10 илјади бегалци од Сирија.

XS
SM
MD
LG