Достапни линкови

МВР-Издадени потврди на 1210 мигранти


a

Од МВР соопштија дека во изминатото деноноќие издадени се потврди на 1210 странски државјани. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија, Ирак, Бангладеш и Пакистан. Според МВР, во текот на денот не се регистрирани никакви посериозни инциденти, иако од страна на соседна Грција, без никаква контрола, илегални мигранти се уште вршат притисок за влез во земјава.

XS
SM
MD
LG