Достапни линкови

Црвен крст-Медицинска и хуманитарна помош за мигрантите


Екипите на Црвениот крст денеска доставуваат медицинска и хуманитарна помош на мигрантите кои поминуваат на македонско-грчката граница. Слободан Митровиќ од Црвениот крст на Македонија изјави дека мигрантите добиваат пакети со храна, вода и за итна медицинска помош. Според него, дневно тие имаат меѓу 50 и 200 интервенции во зависност од големината на групата мигранти кои стигнуваат од Грција на железничката станица во Гевгелија.

XS
SM
MD
LG