Достапни линкови

Русите се за цензурирање на Интернетот


Скоро три петтини од русите поддржуваат затворање на интернетот во случај на вонредна состојба во земјата, покажа најновата анкета. 73 проценти од испитаниците изјавиле дека негативните информации за државните службеници не би требало да бидат објавувани на интернет, додека 42 насто сметаат дека странските власти го употребуваат интернетот против Русија и нејзините интереси. 45 проценти од анкетираните ја поддржуваат идејата за блокирање на веб страниците на странските медиуми.

XS
SM
MD
LG