Достапни линкови

Словаците против центар за мигрантите


Жителите на селото Габчиково во Словачка гласа против планот за изградба на привремен прифатен центар за околу 500 мигранти кои сега се наоѓаат во Австрија. Според договорот меѓу Братислава и Виена, Словачка се согласила да прими мигранти кои бараат азил во Австрија. Словачките власти не се обврзани да го прифатат резултатот од референдумот во Габчиково.

XS
SM
MD
LG