Достапни линкови

Новиот талибански лидер нема целосна поддршка


Мула Мохамад Омар

Новиот талибански лидер Мула Актар Мохамад Мансур се соочува со голема опозиција меѓу талибанците, изјави еден од советниците на поранешниот талибански лидер Мула Мохамад Омар. Според него, новиот лидер бил избран од помала група талибански водачи и покрај противењето на главните команданти на движењето. Мула Актар Мохамад Мансур, поранешен министер за авијација во време на владеењето на талибанците во Авганистан од 1996 до 2001 година е избран откако беше потврдено смртта на Мула Мохамад Омар.

XS
SM
MD
LG