Достапни линкови

САД со нови санкции поврзани со Украина


Соединетите држави воведоа натамошни санкции поврзани со ситуацијата во Украина. Министерството за финансии соопшти дека, меѓу другото станува збор за дополнување на списокот на поединци и ентитети на кои им се замрзнуваат имотите кои се по јурисдикција на Соединетите држави. „Оваа акција ја нагласува нашата решеност да го задржиме притисокот врз Русија за кршење на меѓународното право и за подгревање на конфликтот во источна Украина“, изјави директорот на американскиот оддел за контрола на странските сметки Џон Смит.

XS
SM
MD
LG