Достапни линкови

На Земјата до 2050 година ќе има 9,7 милијарди жители


Бројот луѓе на Земјата до 2050 година ќе достигне 9 милијарди и 700 милиони, соопштија Обединетите нации. Светската популација во моментов брои 7 милијарди и 300 милиони луѓе. Според проценките до крајот на 21 век на Земјата ќе има над 11 милијарди. Се очекува до 2022 година Индија да има повеќе жители од Кина.

XS
SM
MD
LG