Достапни линкови

Милановиќ - можеме да се откажеме од договорот со Словенија


Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ.

Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ денеска побара од Парламентот да ја овласти Владата да се откаже од арбитражната процедура за решавање на граничниот спор со Словенија.

„Ние не можеме да го затвориме Арбитражниот суд, но можеме да се откажеме од договорот. Ние сме господари на сопствената судбина“, рече Милановиќ пред пратениците, кои денеска го разгледуваат владиниот предлог за напуштање на преговорите со Словенија за Пирански Залив.

XS
SM
MD
LG