Достапни линкови

Фондацијата МакАртур ја напушта Русија


Рускиот парламент.

МакАртук Фондацијата со седиште во САД која дејствува и во Русија денеска соопшти дека по повеќе од 20 години ќе запре со работата во таа земја поради новиот закон кој се однесува на странските организации. Од Фондацијата велат дека се одлучиле да ја затворат канцеларијата во Москва бидејќи со новиот закон е невозможно да се работи ефективно во Русија. Фондацијата досега доделила повеќе од 170 милиони долари преку грантови од 1992 година за проекти кои се однесуваат на високото образование и човековите права.

XS
SM
MD
LG