Достапни линкови

ММФ: новата финансиска помош нема да ја спаси Грција


Меѓународниот монетарен фонд објави дека на Грција ќе и биде неопходно поголемо олеснување на долгот од она што се подготвени да и го дадат лидерите на Европската унија. Според студијата на Фондот, објавена пред денешното гласање во грчкиот парламент за договорот за финансиска помош од 85 милијарди евра се наведува дека во Грција се влошил финансискиот хаос и оти европските земји треба да и дадат на земјата 30 годишен грејс период за сервисирање на европскиот долг, вклучувајќи нови заеми.

XS
SM
MD
LG