Достапни линкови

К - 15 нема да биде задолжителен


Сојузот на синдикати на Македонија и Организацијата на работодавачи се договорија регресот за годишен одмор или т.н. К -15 повеќе да не биде задолжителен. Фирмите ќе можат да исплаќаат или да не исплаќаат К-15 во зависност од договорот меѓу вработените и работодавачите. Максималната сума која ќе треба да се исплати за К-15 останува 8.400.

XS
SM
MD
LG