Достапни линкови

ЕУ ќе прифати 60 илјади мигранти


Европската унија ќе прифати 60 илјади мигранти, било одлучено на денешниот самит во Луксембург. За еден прифатен мигрант, земјата ќе добива надоместок. На 20 јули ќе се утврди планоt за тоа во кои земји ќе одат мигрантите, како ќе се одбираат и колку време ќе трае нивниот престој. Целта е да се преземат 16 илјади мигранти од Грција и 24 илјади од Италија, рече министерот за надворешни и европски прашања на Луксембург, Жан Аселборн.

XS
SM
MD
LG