Достапни линкови

Русија ќе го чешла работењето на 12 странски невладини


Руските власти побара од Канцеларијата на Генералниот обвинител, Министерството за надворешни работи и Министерството за правда да го разгледаат работењето на 12 странски невладини организации во Русија, односно дали нивното работење е усогласено со рускиот закон. Најголем дел од невладините организации ставени на листата, имат некаква врска во САД. На листата се најдоа организациите финансирани од Џорџ Сорос, Националниот фонд за демократија, Меѓународниот републикански институт, Националниот демократски институт за меѓународни работи, Фондацијата МекАртур, Фондацијата Чарлс Стјуарт Мот и Фондацијата образование за демократија, а се најдоа и организации кои имаат врска со Украина.

XS
SM
MD
LG