Достапни линкови

Русија ја проверува подготвеноста на војниците


Руската војска нареди предвремено да се провери борбената готовност на своите војници стационирани во Ерменија. Ќе се оценува подготвеноста на војниците од воздухопловната единица стационирана во Еренбуни и во американската воена база во Гумри. Предвремената проверка доаѓа во време кога повеќе од две недели во Еремнија се одржуваа протести. Ерменија е главен сојузник на Русија во Јужен Кавказ. Руската армија неодамна ја интензивира проверката на борбената подготвеност, откако односите со Западот падна на најниската точка од крајот на Студената војна.

XS
SM
MD
LG