Достапни линкови

Регистрирани првите 13 барања за азил


Регистрирани се првите 13 барања за азил во Македонија откако стапија на сила измените на Законот за азил. Министерството за внатрешни работи соопшти дека барањата се однесуваат на 17 лица од кои 13 возрасни и 4 деца, шест мажи и седум жени. Сите се од Сирија, на возраст од 19 до 57 години. Децата го придружуваат барателот на азил.

Откако се донесени измените издадени се потврди за намера за барање азил на вкупно 7.386 странски државјани.

XS
SM
MD
LG