Достапни линкови

Ограничена пловидба на скутери и чамци по езерата


Од утре почнува ограничувањето за пловидба на скутери и чамци по водите на природните езера во Македонија. Забраната за движење на скутери е до 31 август, во периодот од 11 до 19 часот низ Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро. Чамците пак, не смеат да пловат по езерските води од 21 до 05 часот. Скутерџиите доколку не ја почитуваат одлуката им се заканува казна од 800 евра.

XS
SM
MD
LG