Достапни линкови

Русија ја намали цената на гасот за Украина


Moscow, February 24, 2015

Рускиот премиер Димитри Медведев рече дека ќе ја намалат цената на природниот гас кој го испорачуваат на Украина на 247 долари за 1.000 кубни метри. Тој рече дека на денешниот состанок со шефот на Газпром и со министерот за енергија се договориле да ја намалат цената на гасот за 40 долари поради цената на енергенсите на светските пазари. Медведев рече дека намалувањето на цената доаѓа по барање на Киев. „И покрај компликациите во нашите односи, ние сме подготвени да помогнеме на нашите партнери“, рече Медведев.

XS
SM
MD
LG