Достапни линкови

Црна Гора го отфрли договорот за роаминг


Црна Гора го отфрли договорот за роаминг, откако Управниот суд на Црна Гора ја прифати тужбата на црногорскиот Телеком и Теленор, со која беше побарано укинување на спогодбата за намалување на цените на роамингот во мобилната телефонија.

Станува збор за спогодбата, која требаше од 30 јуни на граѓаните на Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија и Македонија да им овозможи поевтино телефонирање во роамингот.

XS
SM
MD
LG