Достапни линкови

Лидерите на ЕУ постигнаа согласност за азилантите


Лидерите на Европската унија во принцип се согласиле во врска со распределбата на околу 40 илјади баратели на азил, но оставија деталите за тоа да бидат усогласени подоцна. Исто така за натаму е одложено и тоа дали земјите членки би требало да бидат обврзани да преземаат мигранти. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск изјави дека во наредните две години ќе треба да се распределат 40 илјади мигранти од Грција и Италија.

XS
SM
MD
LG