Достапни линкови

Просечна оценка на екстерното 3,26


Учениците на екстерното тестирање постигнале просечна оценка од 3,26, покажаа резултатите кои денеска се истакнати во сите основни и средни училишта. Минатата година просечната оценка на постигнувањата беше 3,6, соопшти Државниот испитен центар. Од утре до 30 јуни учениците ќе може да поднесат приговори до Училишната комисија.Естерното тестирање беше спроведено за учениците од 4-то одделение во основното образование до 3-та година во средно образование, во периодот од 2 до 10 јуни.

XS
SM
MD
LG