Достапни линкови

Сирија најмалку мирна земја


Бегалци од Сирија во Турција

Цената на конфликтите достигнала 14,3 билиони во минатата година, што претставува 13,4 проценти од светскиот бруто домашен производ. Според Глобалниот мировен индекс објавен од австралискиот институт за економија и мир сумата е еднаква со комбинацијата на економиите на Бразил, Британија, Канада, Франција, Германија и Шпанија. Сирија според индексот е најмалку мирна земја, а во Исланд е најмногу мирно. Блискиот исток и Северна Африка се најнасилните региони во светот. Според извештајот, 180 илјади луѓе биле убиени во конфликтите во 2014.

XS
SM
MD
LG