Достапни линкови

Бан Ки Мун-Прекин на борбите во Јемен


Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун повика на прекин на борбите во Јемен пред почетокот на празникот Рамазан во наредната недела. Бан Ки Мун кој е домаќин на мировните разговори за Јемен во Женева изјави и дека регионот не може да си дозволи уште една отворена рана по онаа во Сирија и Либија. Мировните преговори се со цел пронаоѓање политичко решение за ставање крај на борбите во Јемен.

XS
SM
MD
LG