Достапни линкови

Во Јужна Кореа уште една жртва од заболувањето МЕРС


Во Јужна Кореа починал уште еден заболен од заразната болест која ги напаѓа органите за дишење, а е позната по кратенката МЕРС. Со тоа бројот на жртвите од ова смртоносно заболување во Јужна Кореа порасна на 16. За прв пат таа таму беше забележана пред еден месец. Не постои вакцина за МЕРС а нејзината смртност, според Светската здравствена организација, е околу 36 проценти.

XS
SM
MD
LG