Достапни линкови

Оштетен гасовод во нападите во источна Украина


Во нападите во источна Украина бил оштетен клучен гасовод. Транспортната компанија Укртрансгас соопштии дека испораката на гасот ќе биде прекината во три града, меѓу кои и Мариупол се додека не се санираат штетите. Според компанијата, за поправката ќе бидат потребни два дена, а испораката на гасот во Европа ќе се одвива без проблеми. Во градот Мариупол, кој е под контрола на владините сили се наоѓаат двете најголеми фабрики за челик.

XS
SM
MD
LG