Достапни линкови

Летонија избра нов Претседател


Рејмондс Вејонис

Летонија го избра министерот за одбрана Рејмондс Вејонис за нов претседател на земјата. Претседателот во земјата се бира од страна на Парламентот. За изборот на Вејонис гласале 55 од 100 законодавци. Тој изјави дека ќе продолжи со неговата работа со цел да се подобри безбедноста на Летонија, како и унапредување на благосостојбата во целата земја. 48 годишниот Вејонис претходно 10 години беше и министер за животна средина.

XS
SM
MD
LG