Достапни линкови

Русија-Црната листа не е политички мотивирана


Рускиот заменик министер за надворешни работи Алексеј Мешков

Рускиот заменик министер за надворешни работи Алексеј Мешков ги отфрли критиките од западот за црната листа. Според него, забраната за влез на 89 политичари од 17 земји во Русија не била политички мотивирана. Тој нагласи дека единствената цел на црната листа против критичарите на политиките на Кремљ во ЕУ е на некој начин да им се олесни нивниот живот. Мешков смета дека довербата на Москва во ЕУ е поткопана од поплаките за забраната од Брисел.

XS
SM
MD
LG