Достапни линкови

ОН-795 милиони луѓе гладни во светот


Организацијата за храна и земјоделство соопшти дека бројката на гладни луѓе низ светот паднала под 800 милиони за прв пат откако ОН водат статистика. Според годишниот извештај на организацијата, 795 милиони луѓе се гладни во светот, што е за 216 милиони помалку од 1990-92 година. Светот е на пат да го искорени проблемот, како што се наведува извештајот во наредните децении.

XS
SM
MD
LG