Достапни линкови

Еврогрупата задоволна од прогресот на Грција


Министрите за финансии на еврозоната соопштија дека Грција направила прогрес со меѓународните кредитори, но оти се неопходни уште напори и време за да се постигне договор за добивање пари од спасувачкиот пакет. На Грција, доколку не добие финансиска поддршка и се заканува банкрот во наредниве неколку недели што би водело и до излегување на земјата од еврозоната. Грчката влада треба со кредиторите да се согласи за економски реформи и буџетски мерки по што ќе може да добие заем од околу осум милијарди долари.

XS
SM
MD
LG