Достапни линкови

Путин-Кина клучен партнер на Русија


Рускиот и кинескиот претседател, Владимир Путин и Кси Џинпинг во Москва.

Русија и Кина потпишаа неколку договори со кои ќе се зголемат економските врски меѓу двете земји. Договорите беа потпишани како дел од разговорите меѓу рускиот и кинескиот претседател, Владимир Путин и Кси Џинпинг во Москва. Путин изјави дека денес кина е нивниот клучен партнер. Џинпинг изјави дека двете земји делат исти ставови за многу глобални проблеми.

XS
SM
MD
LG