Достапни линкови

Пендаровски формира непартиска граѓанска коалиција


Стево Пендаровски

Носителот на столбот „Партнерства за демократска Македонија“,Стево Пендаровски денеска објави повелба за граѓаните на Македонија. Пендаровски изјави дека повелбата е документ кој е јавен и на увид на сите заинтересирани граѓани, политички партии, невладини организации, здруженија на граѓани, групи, експерти, поединци, религиозни и етнички здруженија.

Според него, нивната цел со овој документ е да дадат поддршка на концептот на граѓанска Македонија и да се обединат во општонародна натпартиска коалиција која ќе ги испорача своите барања на 17-ти мај кога е закажан големиот општо народен протест пред Владата на Македонија.

XS
SM
MD
LG